Creditcard

Wat je als alternatief zou kunnen gebruiken voor de minilening is de creditcard. Alhoewel de constructie van de creditcard natuurlijk een wereld van verschil is met die van de minilening kan een creditcard toch ook wel goed van pas komen. Zodra je namelijk iets wat je graag wilt hebben koopt en je rekent af met je creditcard is dit in wezen een soort van koop op afbetaling. Je zal immers later dit bedrag dat je met de creditcard hebt betaald moeten terugbetalen.

Kosten creditcard liggen vaak hoog

De creditcard zelf is niet duur, maar de betalingen die je met je creditcard doet en de rente die hierover gevorderd wordt is over het algemeen toch vrij hoog. Of u ├╝berhaupt rente dient te betalen over aankopen die middels de creditcard worden gedaan hangt van jezelf af. Indien je ervoor kiest het terugbetalen van het bedrag in termijnen te laten plaatsvinden zal er rente over worden gevorderd. Indien je echter voor de optie kiest om het geleende geldbedrag aan het einde van de maand in een keer af te betalen kan dit kosteloos.

Beoordeling

Als je graag een creditcard wilt hebben moet je er wel rekening mee houden dat deze niet zomaar aan iedereen vergeven wordt. Net als bij geld lenen wil ook de verstrekker van een creditcard de nodige gegevens van je weten om daar het oordeel op te kunnen baseren. Inkomen speelt een belangrijke rol, maar ook kan er worden gekeken naar uw verleden met eventuele creditcards of geldleningen.

Previous post:

Next post: