Criteria

Aan het verstrekken van het minikrediet worden wel degelijk aardig wat criteria gesteld. Deze kunnen per aanbieder enigszins uiteen lopen, maar het is absoluut geen gelopen koers en alhoewel de kans groot is dat je aanvraag goed wordt gekeurd kan het ook gewoon zijn dat je niet aan de gestelde criteria voldoet.

Aan welke criteria moet je voldoen?

Criteria waar onder andere naar kan worden gekeken zijn je inkomen. En dan niet alleen de hoogte van je inkomen, maar ook vooral de totstandkoming van je inkomen. Als je bijvoorbeeld een inkomen hebt uit loondienst is het zeer aannemelijk dat je inkomen erg stabiel is en dat je er dus elke maand vanuit kunt gaan hetzelfde bedrag aan salaris te ontvangen. Ben je echter als zelfstandige aan het werk, dan is vaak elke maand net even anders wat inkomen betreft. Dit ziet een aanbieder van het minikrediet dan ook het liefste niet. Je bent niet bij voorbaat afgeschreven, maar het verkleint wel degelijk je kansen. Het inkomen is uiteraard slechts een van de factoren.

Meestal is ook de minimale leeftijd voor een minikrediet 21 jaar, maar dit kan in sommige gevallen ook al vanaf 18 jaar zijn. Natuurlijk je inkomen wel het belangrijkste punt, want uiteindelijk draait het er gewoon om dat je kunt terugbetalen. Hoe je dat doet maakt niet zoveel uit, als het maar op tijd gebeurt.

Previous post:

Next post: