Doorlopend krediet

Anders dan een minikrediet draait het bij een doorlopend krediet vaak om meerdere duizenden euro’s die men kan lenen. De limiet voor het lenen van een bepaald geldbedrag ligt bij de ene aanbieder hoger dan de andere, maar vaak is het toch zeker mogelijk om tot 25.000 euro te lenen. Als je een beetje op zoek gaat naar verschillende aanbieders zul je ongetwijfeld ook aanbieders gaan tegenkomen waarbij je de mogelijkheid hebt om meer dan het dubbele van dit geldbedrag te lenen. Dit zal natuurlijk alleen maar voor je mogelijk zijn als je financiën dit soort bedragen ook toelaten om te lenen. Hoe wel rekening met flinke kosten – ondanks vaak een lage rente – met dit soort bijzonder hoge leningen.

Minikrediet statische lening, doorlopend krediet niet

Met het feit dat een minikrediet een statische lening is bedoelen we hier dat alle belangrijke zaken in een overeenkomst vastgelegd staan en dat er verder geen mogelijkheden zijn om hiervan af te wijken. Dit geldt overigens niet alleen voor het minikrediet, maar ook voor de persoonlijke lening. Een doorlopend krediet heeft uiteraard ook een overeenkomst, maar het is allemaal veel minder strikt, alhoewel je uiteraard ook hier wel aan een aantal belangrijke regels gebonden bent.

Met een doorlopend krediet zet je in feite voor jezelf geld beschikbaar. Om het even simpel te houden is het zo dat wanneer je bijvoorbeeld een doorlopend krediet van 10.000 euro afgesloten hebt je als het ware een pinpas krijgt en 10.000 euro op de bank. Telkens als je van die 10.000 euro wat opneemt houdt dit in dat je geld leent en zul je over dat bedrag de rente van het moment betalen. Het is wat simpel uitgelegd, maar zo moet je het je ook voorstellen. Dat bedrag dien je dan uiteraard ook weer af te lossen. Wat je aflost stort je als het ware weer terug op de bank, waardoor je ook dit geld later gewoon weer kunt gaan lenen.

Previous post:

Next post: