Geld lenen zonder BKR toetsing

Zelfs met een minikrediet is het in feite niet mogelijk om geld te lenen zonder BKR toetsing. Dit is een veel gehoorde misvatting. Toch is een minikrediet prima als je liever geen BKR toetsing wenst, omdat je een BKR codering hebt. Je weet dan dat geld lenen je niet makkelijk wordt gemaakt, maar het minikrediet is dan nog altijd binnen handbereik.

Wel BKR toetsing, geen afwijzing

Over het algemeen zul je niet zo snel afgewezen worden om het feit dat je een BKR codering hebt. Indien de BKR codering echter zegt dat je het extreem bont hebt gemaakt is het wat anders, maar dat zal voor de meesten van ons niet gelden. Een afwijzing zal dus zelden plaatsvinden op grond van de uitslag van de toetsing. Wel kan er worden afgewezen op basis van andere zaken.

Minikrediet aanbieders willen zekerheid

De aanbieders van het minikrediet zijn wel op zoek naar zekerheid en willen die graag hebben over het feit dat je je lening terug zult betalen. Deze zekerheid kan op verschillende manieren worden gezocht. De beste is natuurlijk de opzet waarbij iemand anders garant staat en dus de garantie geeft aan de aanbieder van het minikrediet dat de lening hoe dan ook zal worden afgelost en verder wordt er natuurlijk ook gekeken naar punten als het inkomen en dergelijke om te zien of je er financieel wel toe in staat bent te kunnen aflossen te zijner tijd.

Next post: