Geld lenen

Wordt geld lenen ons nou zo makkelijk gemaakt of niet? Het lijkt namelijk wel of heel Nederland geld aan het lenen is. Soms terecht, maar vaak ook gewoon zeer onterecht en eigenlijk gewoon zeer onnodig. Natuurlijk is het niet direct aan ons om te oordelen of iemand geld leent omdat dit nodig is of niet, maar als iemand geld leent voor het bekostigen van een nieuwe televisie lijkt ons dat nu niet direct noodzakelijk. Immers kunnen we ook prima overleven zonder het hebben van een televisie, al zullen sommigen hier een andere mening over hebben.

Hoe makkelijk is geld lenen?

Als we kijken naar het minikrediet kunnen we gerust stellen dat geld lenen redelijk makkelijk is. Het is ook logisch dat er voor de kleinste leningen het minst moeilijk wordt gedaan, doordat de risico’s redelijk laag liggen. Grote leningen worden echt niet makkelijk verstrekt. En zelfs bij de minilening worden dagelijks nog genoeg mensen afgewezen, dus het is absoluut een fabeltje dat het maar voor iedereen mogelijk wordt gemaakt.

Werkt geld lenen als een verslaving?

Volgens ons is geld lenen wel degelijk verslavend. Dat niet alleen, want het is ook zo dat we als maatschappij niet meer het geduld op kunnen brengen om ergens naartoe te werken, bijvoorbeeld in de vorm van geld sparen. Wil je iets hebben, dan sluit je er gewoon direct een lening voor af en je kunt het kopen. Dat is hoe we een beetje worden geconditioneerd, in elk geval als je al gewend bent aan geld lenen. De drempel om het namelijk dan nog eens te doen voor een ander doel is dan stukken lager en dit zal dan ook eerder gedaan worden.

Previous post:

Next post: