Pandjeshuizen

Zogenaamde pandjeshuizen zijn er voor mensen die geld willen lenen voor zaken die zij dan als onderpand onderbrengen bij een pandjeshuis. Dit zou bijvoorbeeld een alternatief kunnen zijn wanneer geld lenen met een minikrediet niet lukt. Let op dat pandjeshuizen echt niet goedkoop zijn als het op geld lenen aankomt. Daarnaast loop je natuurlijk ook nog eens het risico dat wanneer je niet aan je betalingsverplichtingen voldoet je de zaken die je als onderpand bij het pandjeshuis hebt afgegeven kwijt bent.

Wie bepaalt de waarde van je spullen?

Een pandjesbaas zal kijken naar welke spullen je in onderpand wilt brengen. Waar een pandjesbaas natuurlijk altijd rekening mee houdt is het feit dat jij het geld dat je krijgt niet terug gaat betalen. De pandjesbaas zal er dan ook altijd voor zorgen dat hij je minder geld geeft dan wat je spullen waard zijn. Dat is natuurlijk ook logisch, want hierdoor is de kans ook weer direct groter dat je wel zult terugbetalen.

Kosten pandjeshuis

De kosten van een lening bij een pandjeshuis zijn verschillend. Zorg altijd voor een goede, heldere overeenkomst die je met een pandjesbaas aangaat. Laat sowieso niets aan het toeval over. In feite zijn zaken als de looptijd vaak wel onderhandelbaar. Vaak is het beter om eerst even te kijken bij gewone lening aanbieders alvorens naar een pandjeshuis te gaan voor een lening.

Previous post:

Next post: