Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening heeft niets weg van een minilening, maar is wellicht wel een interessante optie indien je graag wat meer geld zou willen lenen dan met een minilening het geval is. Met een persoonlijke lening geef je zelf aan welk bedrag je wilt lenen en ook over welke periode je het geld wilt gaan aflossen. Uiteraard bepaalt de periode alsmede ook het bedrag dat je wilt gaan lenen wat je maandlasten zullen gaan zijn. Hoe langer de periode waarover je gaat aflossen is, hoe lager je maandlasten zullen zijn, maar hoe meer je uiteindelijk aan rente hebt betaald. Je betaalt immer voor een langere periode rente.

Hoogte van de rente

De hoogte van de rente is niet altijd hetzelfde. Ook niet bij dezelfde aanbieder, want de hoogte kan namelijk fluctueren door het bedrag dat je leent. Een laag bedrag lenen betekent vaak ook een iets hogere rente. Je zou dit uiteraard eens kunnen testen door verschillende berekeningen te maken voor een persoonlijke lening.

Wanneer een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening wordt over het algemeen afgesloten wanneer men een doel heeft om geld voor te lenen. Je moet immers een geldbedrag opgeven dat je wilt lenen, dus waarschijnlijk heb je dan ook wel een doel voor ogen om het geleende geld aan te besteden. Als je een specifiek doel hebt is het vaak ook makkelijker in te schatten hoe lang je erover denkt te doen om de lening af te lossen. De persoonlijke lening is vooral zeer populair voor het financieren van een auto. Daarnaast zijn ook nog altijd de verbouwingen in en aan de woning een zeer populaire bestemming voor de persoonlijke lening.

Previous post:

Next post: